Sköna nätter›› Frågor och svar

Frågor och svar

Sängvård (3)

 • Allergi vad kan jag göra?

  Många har idag allergier av olika slag och det finns faktiskt lite du kan tänka på. De vanligaste är damm och kvalsterallergi. Nja man är egentligen inte allergisk emot kvalster utan man kan vara känslig emot den avföring kvalster avger. Det hjälper inte att lägga in kudden i frysen som är ett gammalt husmorstips för avföringen försvinner inte.
  Några tips.
  1. Dammsug ditt sovrum varannan dag och använd gärna en dammsugare med HEPA-filter (High Efficiency Particulate Arresting) Ett HEPA-filter kan filtrera bort åtminstone 99,97% av de luftburna partiklar som har en storlek av 0,3 mikrometer (µm) i diameter. Partiklar av denna storlek är de mest svårfiltrerade, partiklar som är större eller mindre filtreras bort i ännu högre grad.

  2.Bädda inte direkt du vaknar utan se till att lägga både täcke och kudde luftigt så alla textilier hinner torka. Under tiden hinner även din säng vädra ut.

  3.Ställ gärna upp fönstret en stund.

  4.Investera i en luftrenare.

  Vi säljer överdrag som är helt ogenomträngligt för kvalster, dessa överdrag finns som kuddskydd, täckskydd och dessutom till hela bäddmadrassen.

  Kontakta oss gärna om du har fler frågor.

 • Behöver jag snurra min resårsäng?

  Ja. Snurra på din resårsäng halvårsvis. Detta är viktigt för att förhindra stoppningsmaterialet ska flytta på sig och att sängen ska hålla jämn karaktär.
  Tips.
  För ramsängar gäller följande:
  Vrid sängarna ett par gånger med jämna mellanrum under det första året, för att forma stoppningsmaterialet i sängen. Därefter vrid på sängen halvårsvis. Vänd även bäddmadrassen vid samma tillfälle.

  För kontinentalsäng gäller följande:
  Vänd/vrid mellandelen med jämna mellanrum under det första året, för att forma stoppningsmaterialet i mellandelen. Därefter vänd/vrid på sängen halvårsvis. Vänd även bäddmadrassen vid samma tillfälle.

  För ställbara sängar gäller följande:
  Sitt/hoppa inte på huvud- eller fotändan i uppfällt läge.
  Vänd bäddmadrassen ett par gånger med jämna mellanrum under det första året, för att forma stoppningsmaterialet i bäddmadrassen. Därefter vänd/vrid på bäddmadrassen halvårsvis.

  Har du några frågor så tveka inte att ta kontakt med oss.

 • Bör jag använda madrasskydd?

  Vi rekommenderar dig att använda ett madrasskydd på bäddmadrassen då detta tar upp svett och hudavlagringar som kroppen avsöndrar varje natt. En normalperson förlorar ca 1/2 liter vätska på en natt inkl utandningsluft, detta är förstås individuellt och äter du någon någon typ av medicin så kan man utsöndra andra kemikalier som man inte vill skall sätta sig i madrassen.
  Det finns flera olika madrasskydd på marknaden, de modeller vi tillhandahåller är, 100% bomullsfrotté, 100% bomullsflanell samt skydd med spärrskikt i olika varianter. Kontakta oss så berättar vi mer.

Tempur (2)

 • Hur länge gäller garantin och till vilka villkor?

  Alla TEMPUR® Madrasser (minst 5 cm hög) har 10års full garanti.


  Var vänlig att notera att TEMPUR fortsätter utveckla och uppdatera sitt produktsortiment, därför kanske inte en identisk ersättningsprodukt finns tillgänglig. Om det händer så kommer du få en jämförbar ersättningsprodukt.

  TEMPUR erbjuder olika garantiperioder beroende på vilken produkt du har köpt.

  Kuddar och tillbehör: 3 år
  Bäddmadrass 3,5 cm: 3 år
  Bäddmadrass 5 cm: 10 år
  Bäddmadrass 7 cm: 10 år
  Madrasser 15 cm - 27 cm: 10 år

  North Kollektion:
  North Sängbotten och sängben: 10 år
  North Huvudgavel: 10 år
  Motor till North Adjustable: 5 år
  Fjärrkontroll till Adjustable (ställbar): 3 år


  Experience Kollektion:
  Experience Sängbotten och sängben: 10 år
  Experience Huvudgavel: 10 år
  Motor till Experience Adjustable: 5 år
  Fjärrkontroll till Adjustable (ställbar): 3 år

  Relaxation Kollektion:
  Relaxation Sängbotten och sängben: 10 år
  Relaxation Huvudgavel: 10 år
  Motor till Relaxation Adjustable 3 år
  Fjärrkontroll till Adjustable (ställbar) 3 år

  Övrigt:
  Massage-enhet: 3 år
  Velouröverdrag: 3 år

  Tempur Fit sortimentet:
  Formsydda Lakan: 3 år
  Formsydda Örngott: 3 år
  Madrasskydd 10 år  Registrera gärna din garanti.
  Vi uppmuntrar alla kunder att registrera sin TEMPUR produkt efter inköpet för att känna dig trygg, då har TEMPUR dina uppgifter sparade i sin databas. Vänligen se till att du har ditt inköpskvitto tillgängligt när du registrerar din produkt. Du kan registrera din produkt på www.tempur.se . Det går också bra att ringa in på 020 452222.

 • Kan testa en Tempurmadrass innan jag köper?

  Absolut.
  Vi jobbar med ett system där du kan få ta hem en madrass (2-side comfort topper 7cm) och lägga på din vanliga resårbotten.
  Det som är viktigt när du skall testa hemma är att resårbotten håller lite fastare karaktär.
  2-side comfort topper finns i 4 olika hårdheter och alla hårdheter finns för test.
  Ibland uppstår det kö på att få prova därför är test tiden utsatt till 1 vecka. Finns det ingen kö går det naturligtvis att prova ett par dagar extra.
  Vi tar alltid personuppgifter samt deposition och 200kr i tvättkostnad då vi vill att du använder medföljade Tempur madrasskydd som efter användning tvättas hos oss med allergivänligt tvättmedel.